Wie wij zijn

Wij zijn Maartje Heeres en Rob Reintsema en fotograferen onder de naam Dieverdoatsie Fotografie. Onze passie voor natuur- en landschapsfotografie is ontstaan door de dierenpracht in onze tuin en tijdens vakanties op Schiermonnikoog. We wonen op de Hondsrug in Gasselte, omgeven in een oase van groen en leven. Of het nou een roodborst is, een eekhoorn of zelfs een bosuil; vanuit ons huis zien we het allemaal. Schiermonnikoog spreekt voor zich. We doen sinds enkele jaren niets liever dan er op vrije momenten op uit gaan om foto's te maken van het alledaagse en het bijzondere dat Groningen, Drenthe en het Waddengebied aan natuur en landschap te bieden hebben.

Het bijzondere vinden wij dat je zo dicht bij dorpen en steden, prachtige landschappen vindt. Wij willen met onze foto's graag laten zien hoe mooi deze 'gewone' plekjes dichtbij huis zijn. Wij hopen mensen te inspireren om er op uit gaan en waardering te krijgen voor de prachtige natuur van Noord-Nederland.

Diever-watte?

Mor mien toentje, mor mien toentje,
Ja dij mis ik nait geern,
Der is altied dieverdoatsie veur mie.

Veel mensen zullen het woord herkennen uit het liedje “Mien Toentje” van Ede Staal. Dieverdoatsie is zowel Gronings als Drents dialect. De naam Dieverdoatsie staat voor ons gevoel tijdens fotograferen: een ongedwongen en plezierig tijdverdrijf.

Er op uit gaan, om de hoek of wat verder weg. De rust en de stilte opzoeken. Ons laten verrassen door bijzondere plekken, bijzondere ontmoetingen en bijzondere weersomstandigheden.


Using Format